De Pinksterlanddagen 2016 komen er weer aan!

Ook dit jaar zal er op de Anarchistische Pinksterlanddagen (PL) weer een podium worden geboden aan de verspreiding, bediscussiëring, en verdieping van het anarchistische en links radicale gedachtengoed. De Pinksterlanddagen wordt georganiseerd door de voorbereidingsgroep en alle andere mensen die zich betrokken voelen. Alle bijdragen samen zorgen voor een levendig programma dat aanzet tot nadenken en soms tot directe actie. Mensen die een bijdrage willen leveren kunnen zich melden op: www.pinksterlanddagen.org of via pinksterlanddagen@hotmail.com

De Pinksterlanddagen is een reflectiemoment van de Nederlandse anarchistische beweging, maar er zijn ook elk jaar een paar internationale gasten om onze perspectieven te verbreden en ons te laten inspireren. Onderwerpen die vaak op het programma staan zijn: feminisme, migratie, anti-racisme, milieu- en dierenrechtenstrijd, thema’s uit de actie beweging zoals kraken en de historie van de anarchistische beweging. Naast de ongeveer 25 workshops is er een programma voor kinderen, een uitgebreide boekenmarkt en een cultuurprogramma met muziek, theater en film. Het programma is actueel en daardoor elk jaar anders.

De aanpak van de Pinksterlanddagen past bij haar ideologie; iedereen is mede verantwoordelijk voor het festival. Sommigen regelen de planning, anderen verzorgen een programmaonderdeel of treden op in de avond, weer andere steken de handen uit de mouwen door te koken, op te bouwen, radio te maken of de wc’s schoon te houden. Samen dragen we niet alleen zorg voor de praktische zaken, we zijn ook allen verantwoordelijk en aanspreekbaar op ons gedrag/ interactie met anderen. De Pinksterlanddagen is alcohol vrij, zo blijft iedereen aanspreekbaar op zijn of haar gedrag en houden we de sfeer goed.

Wij hopen met de Pinksterlanddagen een bijdrage te leveren aan die andere wereld, waarin iedereen een eigen stem heeft, waar we verantwoordelijkheden delen en waar we vrij kunnen zijn van onderdrukking. Wij zijn op zoek naar mensen die dit wereldbeeld met ons delen en er aan bij dragen. Het lijkt ons dan ook leuk om elkaar te ontmoeten op de Pinksterlanddagen, van 13 tot 15 mei op camping Tot Vrijheidsbezinning aan de Aekingaweg 1 in Appelscha.